Rss

Geschiedenis

De fanfare-leerlingen, onder leiding van Alex Könisser verzorgden in 1950 hen eerste optreden, gevolgd door een optreden bij de Wuilus. Vanaf dan, bekent als de hofkapel, werden vele optredens verzorgd. Aanvankelijk bestond het repertoire uit carnavals- en volkstümliche muziek.

In 1977 (onder bestuur van Frans Vergeldt en Jeu Peeters) veranderde de naam in de Ravenvennerkapel. Het repertoire werd uitgebreid met Egerländer- en populaire muziek, en later met Tsjechische muziek, de Limbo pop, evergreens en popsongs en Nederlandstalige muziek. Tegenwoordig heeft de kapel nog steeds al deze stijlen in haar repertoire en is nog steeds een welgeziene gast op diverse feestjes en concerten in binnen- en buitenland. En om goed voor de dag te komen werd overgegaan tot aanschaf van een professionele geluidsinstallatie.

In 1980 werden nieuwe uniformen aangeschaft. De aanvankelijk zwarte hesjes en later de groene jasjes werden verruild voor een blauw uniform met rood hesje. Later werd ook een los hesje aangeschaft.

Niet alleen de muziek en het uniform veranderde, ook de bezetting. Vele leden van fanfare Velden hebben door de jaren heen deel van de kapel uitgemaakt. Echter een van de oprichters is nog steeds actief binnen de kapel.

De Ravenvenner kapel (misschien wel de langst bestaande kapel van Limburg) heeft vele optredens verzorgd. Niet alleen de jaarlijks terugkerende omlijsting van de diverse Gekkemaondaags activiteiten en de medewerking aan diverse Veldense activiteiten zoals de braderie en kieskop-uitreiking, maar ook de optredens voor ouderen en gehandicapten, de opluistering van de Boetezittingen in Venlo en Velden, en deelname aan diverse concoursen, feesten en festivals.